Хуан Гуайдо
На снимката: лидерът на опозицията Хуан Гуайдо

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо би се съгласил на военна намеса на САЩ в страната му, става ясно от негово интервю за в. „Ла Стампа“.

„Ако намесата ще доведе до решаване на кризата, е възможно да се съглася на това“, каза Гуайдо.

Лидерът на опозицията, който се обяви за временно действащ президент, не изключва опозицията във Венецуела да прибегне до използването на конституционна норма, която предвижда външна военна намеса. По неговите думи единствените чуждестранни военни, които в момента са във Венецуела, са от Куба. Както е известно Хавана е сред поддръжниците на президента Николас Мадуро.

По искане на „Ла Стампа“ да коментира „слуховете за среща с руски дипломати в Каракас“, Гуайдо отбеляза, че „опозицията говори с всички страни, готови да работят в името на прекратяване на узурпацията“.

„Русия има интереси и договори във Венецуела и ние ще ги уважаваме, защото сме сериозни хора“, каза Гуайдо в интервюто. Той подчерта, че същото се отнася и до Китай и всички, които са за “реално решение“.

Във връзка с неуспешния опит за преврат от 30 април опозиционният лидер отбеляз0ва, че опозицията „ще има още възможности, защото още повече хора се присъединяват към операция „Свобода“.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук