Сериалът „Приятели“ със сигурност е любим на всички, които са го гледали. Любопитните случки в живота на Рейчъл, Моника, Фийби, Рос, Джоуи и Чандлър бяха толкова интересни, че сме гледали поредицата винаги, когато са я излъчвали по родните телевизии, дори да ни е за пети, осми или дори десети път.

През продукцията са минали редица световно известни звезди, между които Брус Уилис, Шон Пен, Жан-Клод Ван Дам, Джордж Клуни, Брад Пит, Том Селек, Кристина Апългейт и други.

През десетте сезона шестимата приятели са участвали в точно 236 епизода. Сега се опитайте да познаете кой е на седма позиция по брой серии. Да, това е Гюнтер – барманът в заведението, където любимците ни пият всеки ден кафето си. Той се появява в точно 160 епизода, но общата продължителност на репликите му биха запълнили вероятно по-малко и от половин серия.

gunter2

Всъщност актьорът Джеймс Майкъл Тейлър въобще не обича да го свързват с „Приятели“, тъй като не е доволен от персонажа, който играе. Той попада съвсем случайно в хитовата поредица. Причината е, че е бил бариста в кафене и е взет в сериала, защото можел да работи с машина за еспресо. Тейлър дори запазва работата си в заведението, в което е нает, до края на първия сезон. Всъщност през първата година от шоуто той не е трябвало да говори и дори не е имал свое собствено име.

Любопитен факт е, че той никога преди сериала не е бил с руса коса. Ден преди кастинга негов състудент, който бил фризьор, решил да експериментира с косата му и го направил блондин. Когато продуцентите видяли прическата му, тя им допаднала и понататък през сезоните решили да го оставят така.

Gunter3

През първата година от сериала той дори си няма име. Може би не помните, но в първите два сезона негов шеф е актьорът Макс Райт, който всички познаваме от ролята му на Уили Танер в сериала „Алф“.

В крайна сметка през всичките сезони ще запомним Гюнтер само с едно – че е тайно влюбен в Рейчъл, но така и не намира смелост да й го каже.

Джеймс Майкъл Тейлър, който оше на 12 години остава сирак, така и не е получил обичта на хората заради сериала, а дори напротив – оказва се, че „Приятели“ е повлиял негативно на живота му.

FRIENDS, Jennifer Aniston, 1994-present, episode , The One With Joey's New Girlfriend aired 10/30/97, yr4

Той твърди, че сюжетната линия от третия сезон, в която Гюнтер издава пред Рейчъл за изневярата на Рос, е накарала много хора да го намразят. „Помня, че докато веднъж си разхождах кучето, една жена ми се равика с думите: „Ей, Гюнтер, как можа да разбиеш тази любов?“. Помислих я за луда но после ми се случиха още подобни неща и тогава разбрах, че доста зрители не правят разлика между сериала и реалния живот. Не беше приятно за мен! Съсипаха ме, защото няколко години бях ненавиждан“, спомня си популярният от сериала мъж, който днес е на 55 години.

Той признава, че заради тези и други подобни случки неведнъж е мислел да напусне шоуто, но доброто заплащане, което е получавал, го е спирало. Освен това така и не получил други предложения и така е останал до самия край на „Приятели“. Днес осъзнава, че по-скоро е допуснал грешка със задържането си в екипа.

gunter4

„Не ми харесваше това, че Гюнтер беше изкаран като смотаняк, който е тайно влюбен в Рейчъл и с това се изчерпваше присъствието му. Когато влизам в образ, желая да се преоткрия в него, а с Гюнтер нямаме нищо общо. Може би, ако сега ми бяха предложили ролята, щях да откажа“, откровен е Тейлър.

Всъщност, в личния си живот той е абсолютна противоположност на героя си от сериала. Слави се с много похождения при дамите, като често в прегръдките му са били и статистки от поредицата.

Участието му в „Приятели“ си остава върха в неговата кариера. Освен в сериала, той се снима в още няколко филма и телевизионни продукции.

За още интересни статии и материали харесайте страницата на Debati.bg във facebook!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!