Енергийният регулатор в Обединеното кралство поиска от Националната енергийна мрежа отговори, след като сериозно прекъсване на тока засегна близо един милион души в Англия и Уелс.

Пътниците заседнаха във влаковете, светофарите не работеха и хиляди домакинства останаха „на тъмно” заради авария в електрозахранването.

Някои влакове са спрени и в момента.

От Националната енергийна мрежа заявиха, че причината е проблеми с два от генераторите на енергия, но те вече били отстранени.

Регулаторът Ofgem заяви, че е поискал „спешен подробен доклад“ за изясняване на случая.

Прекъсването на електрозахранването се случи вчера привечер и засегна Мидландс, южните и северни части на Англия и Уелс.

Northern Powergrid заяви, че проблемите са засегнали летището в Нюкасъл и градската метростанция.

Вечерта преди уикенда имаше огромни смущения по железниците, полицията помагаше на пътуващите, а закъснелите пътници чакаха да се придвижат с часове.

Пътуващата редовно Дейна Макалпин каза пред Би Би Си, че е пътувала почти 13 часа, за да стигне до Лондонския „Кингс Крос” до Единбург – пътуване, което обикновено отнема по-малко от пет часа.

Други пътуващи по време на аварията съобщиха в социалните медии, че са пътували 12 часа, докато някои пътници са прекарали във влаковете цялата нощ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!