Едва ли има човек, който да не иска да е кралска особа – по цял ден да не прави нищо, да е неприлично богат и да му слугуват. Но дали така минават дните на кралските особи? Чудили ли сте се какво прави по цял ден британското кралско семейство?

Ето отговорите:

КРАЛИЦАТА

За една 92-годишна жена, кралицата е като „пчеличка”. Обикновено денят й започва в 7:30 с гайда. Тогава започва да преглежда документите си и писмата си. Кралицата прекарва голяма част от времето си в писане на писма, срещи и приеми с дипломати, епископи, съдии, военни, висши служители.

По протокол, всеки от гостите й има точно 20 минути за среща с нея.

Queen
Британската кралица Елизабет II

Когато всички документи са прегледани, отговорено е на всички писма и са приети всички гости, кралицата извежда кучетата си на разходка. Привечер тя преглежда доклада за парламентарните процедури и решения от деня. Всяка сряда кралицата се среща с премиера на страната.

Елизабет II обича да снима и това й е хоби, точно както херцогинята на Кеймбридж – Кейт.

ПРИНЦ ЧАРЛЗ

Макар неговата роля да не е толкова голяма, колкото на кралицата, принц Чарлз също си намира занимания. Той е председател на 13 благотворителни организации, които вероятно му уплътняват времето.

Запален градинар, Чарлз е и автор на две книги за екологията. Той обича и да рисува, затова отделя много време на акварелните бои. Според критиците му, по-добре да се занимава с градинарство, отколкото с изобразително изкуство.

На снимката: принц Чарлз

Принц Чарлз явно е добър бизнесмен, тъй като всяка година заделя по 1 милион паунда за всеки от синовете си.

ПРИНЦ УИЛЯМ

Откакто напусна работата си на непълно работно време във въздушната линейка на Източна Англия, принц Уилям се съсредоточи върху родителските и кралските си ангажименти.
На фона на критиката към него, че е „мързелив“, той твърди, че е готов да поема повече кралски ангажименти, но и че иска да се концентрира върху „ролята на баща”.

принц уилям

„Аз съм млад баща и приемам задълженията и отговорностите си към семейството си много сериозно, и искам да възпитам децата си като добри хора.“

Той обича да кара ски.

КЕЙТ

Херцогинята е майка на пълен работен ден, но подобно на Уилям, тя също поема повече кралски ангажименти през последните дни.

Точно като кралицата, тя е запален фотограф и е удостоена с почетно пожизнено членство в престижното Кралско фотографско дружество, в знак на признание за нейния талант и ентусиазъм.

Принц Уилям, Кейт
на снимката: Принц Уилям и съпругата му Кейт

Преслевачите на кралски особи са я забелязали да тича или да води децата си на плуване в басейна на Бъкингамския дворец.

Тя също има благотворителна организация.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!