На снимката: Британската кралска двойка /източник: Инстаграм/

Днес, 10 юни херцогът на Единбург празнува своя 99-ти рожден ден. Единствено със съпругата си Елизабет Втора, Филип ще отбележи събитието в замъка Уиндзор. Официалният акаунт в „Инстаграм“ на кралското семейство по този повод публикува нова снимка на херцога на Единбург и съпругата му.

Бъкингамският дворец публикува вчера, 9 юни хубав портрет на Елизабет II и съпруга й херцога на Единбург. Това става само няколко часа преди той да отпразнува 99-ия рожден ден. Новата снимка е направен по-рано този месец в замъка Уиндзор, където двойката е изолирана от средата на март. Кралицата е с флорална рокля, украсена с редица перли, докато херцогът е както винаги, много елегантно облечен в блейзър и сиви панталони. Кралицата и нейният принц ще отпразнуват тази 99-та годишнина сами в замъка Уиндзор и не е насрочена никаква семейна среща заради Covid-19. Въпреки това, както на рождения ден на кралицата на 21 април, те ще могат да разговарят с любимите си хора чрез видеовръзка.

Почитателите в Инстаграм“ на британския кралски акаунт побързаха да публикуват поздравления за тази годишнина. „Честит рожден ден, вие двамата сте толкова елегантни“, „Да живее негово величество“, „Обичаме ви и двамата толкова много“, „Да живее принцът“, може да се прочете в публикуваните коментари.

Въперки че херцогът на Единбург се оттегли от обществения живот през август 2017 г., той остава много популярна фигура сред любителите на кралското семейство. Неговата хоспитализация в болницата „Едуард VII“ в Лондон в продължение на четири дни малко преди Коледа миналата зима накара британците да треперят. Чувство на страх без съмнение споделя майката на четирите й деца Ан, Чарлз, Андрю и Едуард. Филип и Елизабет са женени от 20 ноември 1947 г., и са заедно 72 години! Изключително съпружеско дълголетие, което кралската двойка трябва да се надява да продължи още.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!