хомофобия в Пловдив
Децата държат плакат "Различни, но равни", върху който е нарисувана свастика, Източник: Инстаграм

До физически сблъсъци между деца се е стигнало вчера в центъра на Пловдив. Това се вижда от видеа, публикувани в социалните мрежи.

Деца на възраст между 14 и 20 години са мятали яйца по минувачи. Впоследствие обаче се оказва, че групата целенасочено е нападала деца с различна сексуална ориентация.

Грозните сцени, в които се преследват „различните”, се разиграват в 21-ви век в една европейска държава – нещо, което би следвало да бъде предпоставка за това хората да могат да изразяват себе си и да показват своята сексуална ориентация, без да се страхуват за своята безопасност. Оказва се обаче, че хомофобията е болест, която и до ден днешен не е напуснала нашето общество и все още има хора, а в този случай и по-лошото – деца, които смятат, че „различните” нямат право на място в социума, поради което и трябва да бъдат нападани, бити и унижавани. Мислене, по-присъщо на Фашистка Германия, отколкото на една европейска държава, мислене, което връща обществото ни десетки години назад в едни мрачни времена, в които различната сексуална ориентация е била болест, а „болните“ – лекувани. Мислене, което е карало стотици хиляди хора по целия свят да се страхуват от това, което може да им се случи, ако пред останалите бъдат… себе си.

От видеата се вижда как момчета на видима възраст около 14 години се държат агресивно, крещят и нападат избраните от тях хора, опитвайки се да ги изгонят от Градката градина в Пловдив. На едно от видеата се вижда как момчета с маски държат плакат „Различни, но равни”, върху който е нарисувана свастика.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Пак ви качвам.Няма да се спасите.Share

Публикация, споделена от what’s real will prosper (@svntlaurent) на

По разкази на очевидци групата от момчета не харесала начина на обличане на група момичета, като поради това те започнали да плюят по тях, стигнало се и до удари.

побой
Снимка на пострадала от нападателите, публикувана в Инстаграм

Впоследствие обаче от постове в Инстаграм станало ясно, че групата е била организирана и се е събрала именно с цел да изрази омраза и недоволство срещу ЛГБТ+ общността – хората с различна сексуална ориентация.

Преди събитията публикации в социалната мрежа са предупреждавали, че деца от групата „Бултраси“ ще се събират в Градската градина и ще нападат хората с различна сексуална ориентация.

Във видеата се чуват още скандирания „Не искам в моя град да има гей парад!”, което потвърждава предположенията за целта на събирането.

На един от клиповете се вижда и как в района на Виенския павилион се намесват полицаи, които патрулират из района. Те успяват да разпръснат тийнейджърите.

От полицията съобщават, че се извършват проверки, а има и привикани деца на възраст между 13 и 15 годишна възраст с техните родители.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук