„Демократична България“  ще участва с пълната си готовност дали като пълноценен коалиционен партньор, като участник, който дава подкрепа отстрани, дали като опозиция“, Каза Христо Иванов по време на консултациите с президента Румен Радев. Той също така  подчерта, че са готови за действие и в случай, че мандатът дойде при тях.

Иванов засегна и наболялата тема за правосъдието в България, като заяви, че според него Гешев, ВСС и КПКОНПИ трябва „да си отидат“.

Съпредседателят на „ДБ“ предупреди,  че трябва да се подготвим за предстоящата вълна от COVID-19 и изрази надежда, че няма да се стига до предприемане на рестриктивни действия и затваряне на образователни институции и бизнеси.

Той посочи, че днес е излязъл и докладът на държавния департамент на САЩ.

„Когато докладът за инвестиционния климат от департамента в 24 пункта слага България и корупция в едно изречение, това е абсолютен погром“, коментира Иванов.

Той добави, че сега най-важен е първият мандат.

“ Нас ни интересуват две много важни неща. Ясни са предизвикателствата. Важно е зад кои решения за ставаме ние. И другият въпрос е как формиране трайна парламентарна конфигурация, която може да изнесе подобна програма“, попита той.

Иванов бе категоричен, че  трябва да се борят с корупцията и това не е просто борба, а война и е важно да се осигури гръбнак, а не плаващо мнозинство, които водят до потъване на бъдещето.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!