Христо Иванов коалиция
На снимката: Христо Иванов.

Христо Иванов е единствената номинация за председател на „Да, България“, според публикуваната информация на интернет страницата на партията.

На 29-и януари Националната конференция на формацията трябва да избере председател и ръководство. Срокът за номинациите изтече на 9 януари. Те се правят от местните структури. Кандидатите за членове на Националния съвет са 134, сред които са досегашните Антоанета Цонева, Божидар Божанов и др.

По устав Съветът се състои от председателя на „Да, България“ и от не по-малко от 50 членове, избрани от Националната конференция. В момента Съветът е от 79 партийци, вкл. председателя. На предстоящия форум се очаква да бъдат направени промени в устава.

Заради „изключително лошия“, по думите на Христо Иванов, резултат на последните избори /14 ноември м.г./ на „Демократична България“ и в частност на „Да, България“ като част от коалицията, той подаде оставка от председателското място още на 15 ноември м.г. В събота Националната конференция трябва да гласува ново ръководство на политическата сила.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук