Христо Иванов
на снимката: Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг лидерът на партия „Да, България” и съпредседател на политическото обединение „Демократична България” Христо Иванов коментира провеждащите се днес у нас и в чужбина протести срещу правителството и политическия модел у нас.

Според Иванов исканията на организаторите на тази проява нарушават фундаментални демократични принципи.

„Предложенията, които се лансират от организаторите на този протест са напълно неприемливи. Те в голямата си част подриват фундаментални елементи на демокрацията, които са традиционно установени. В този смисъл така организирани тези протести имат по-скоро опасността да насочат енергията и да я изхабят за напълно невъзможни цели.”

Протестиращите искат оставка на правителството, но без разпускането на Народното събрание, което да гласува излъчен от народа кабинет с мандат от 9 месеца и конкретни цели.

Иванов коментира и номинацията на главния секретар на МВР Младен Маринов за министър на вътрешните работи. Според него Маринов има тъмно минало и доказани взаимодействия със сивия сектор у нас, затова е напълно неподходящ за заемането на тази длъжност.

Лидерът на „Да, България” каза, че има други подходящи кадри за поста, но под управлението на правителство на Бойко Борисов, те не биха могли адекватно да вършат работата си.

Цялото интервю с Христо Иванов очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!