Христо Иванов бонуси нап
на снимката: Христо Иванов

След призив към прокурорите, отправен пред сградата на ВСС, Христо Иванов се обърна с поредица от неудобни въпроси към премиера Борисов, зам.-министър Нанков, министър Николова и кмета на Бургас.

Иванов използва снимка на главния прокурор Иван Гешев, залепена на фасадата на ВСС, за да се обърне на този фон към прокурорската колегия, съобщиха от пресцентъра на Демократична България.

“Ето това е петното, за което голяма част от обществото иска да реагирате, да се разграничите, да дадете отчет, да приложите закона към него”, призова прокурорите Христо Иванов, сочейки снимката на главния прокурор на стената зад гърба си.

Иванов обясни, че е залепил снимката на главния прокурор на стената зад себе си, защото, съдейки по случая с червеното петно от боя, явно в прокуратурата има хора, които не реагират на официално подадени сигнали, а само на визуални стимули.

Той припомни и основните искания на Демократична България: главният прокурор да мине под демократична отчетност, да се премахне несменяемостта на прокурорите и да се направи реподбор на сегашния състав.

Изчисти прокуратурата, а тя ще изчисти всичко останало – това е простата логика на нашите действия и нашите предложения, поясни Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” се обърна към прокурорите:

“Искам да се обърна към прокурорите, които ВСС в момента се опитва да ги плаши с това, че ще се прави реподбор и дълбока реформа. Да, ще се прави, уважаеми колеги! Ако Вие нямате смелост да си защитите името на професията, ако Вие нямате лице да излезете и да се противопоставите на петното Гешев, не на онова червеното, на това петно върху Вас, ще трябва да има реподбор. Ще трябва обществото да си поиска обратно законността.”, заявява Иванов.

Иванов отговори и на коментарите на премиера относно излъчването с разговора с Ламбовски:

“Когато се опитвам да се държа човешки с човек, когото възприемам като заплашен свидетел, който е под натиск и се опитвам да го предпазя от това да говори в ефир някакви неща, които може да го злепоставят и това се превръща в опит на мен да ми се пришие Маджо, сигурно физиономията ми е била кисела и не особено щастлива. Аз не съм гьонсурат, за разлика от Бойко Борисов.”

Лидерът на “Да, България!” се обърна към ГЕРБ и Бойко Борисов с поредица от неудобни въпроси:

“По никакъв начин няма да позволя моето име да се произнася в едно изречение с Маджо. Това няма да Ви се получи уважаеми господа от ГЕРБ. И на тебе, Бойко, няма да ти се получи. И ще ти кажа следното нещо: оттук нататък в всяко свое публично изявление аз ще задавам няколко въпроса: Кога Бойко Борисов ще излезе и ще разкаже конкретно и детайлно за своите бизнес връзки и своята лична история с Пашата, с Маджо и със СИК? Кога ще стане това нещо? Кога прокуратурата ще се заеме с тази история? Кога ще извадим от Търговския регистър общите фирми? Защото Бойко Борисов е ортак с тези хора.”

Ивайло Мирчев също се включи в изказването, коментирайки “анализите” на Валери Симеонов за “връзките” на Христо Иванов с Маджо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук