Христо Иванов декларация
На снимката: Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България"

Съвсем естествено е „Демократична България“ да подкрепи кандидатурата на Лозан Панов за президент. Предстои колективните органи на трите партии в коалицията да вземат формално решение за това. Toва каза Христо Иванов, съпредседател на Демократична България по БНР.

По думите му е важно да бъде съхранен гражданският характер на номинацията, направена от „Правосъдие за всеки“.

„Без да наречеш проблема и без да кажеш, че има дългогодишно зло, което е ненаказаната корупция и злоупотреба с власт, а просто да кажеш, че всички трябва да се обединят, граничи с фалша, допълни той.

Иванов акцентира, че академичните постижения нещо впечатляващо, но ако няма история на гражданска позиция, ако няма история на собствено изживяване на шок от състоянието, в което се намира българската държава, това повдига съмнение в автентичността.

В момента изглежда, че обединението, за което говори проф. Анастас Герджиков, главно засяга ГЕРБ и ДПС“, и определи като „основна драма“ на кандидатурата на ректора на СУ това дали той ще позволи да послужи като индулгенция за ГЕРБ и ДПС.

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че не само с „Продължаваме промяната“ се борят за един и същи електорат, а и с всички останали политически формации.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!