На снимката: Анастас Герджиков и Невяна Митева

Не съм партиен член, не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани, които припознават нуждата да си подадем ръце за спасение от сегашната ситуация. Това заяви проф. Анастас Герджиков при представянето на кандидатпрезидентската двойка на инициативния комитет, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

„Няма да говоря като политик, готов съм да поема отговорността и да помогна за обединението – хората и нацията, а не на политиците“, допълни Герджиков.

По думите му целта е да се върне нормалността в политическите отношения. В момента се подготвят експертни съвети във всички области.

Чух много негативни неща за себе си, няма да водя компроматна война, надявам се на позитивна кампания. Дедите ни с кръвта си са събрали България в едно и се гордеят с нас, каза той.

Инициативния комитет, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, влизат 12 ректори на университети. Председател е Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС в 45-то и 46-то Народно събрание. Сред членовете са и кметовете на София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

В Инициативния комитет има и имена, които са силно свързани с дясното политическо пространство като Богдана Карадочева. Там влиза и Стефан Цанев, Валя Балканска, Теодосий Спасов, проф. Николай Овчаров и на проф. Румяна Коларова.

Очаквайте подробности 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!