Бойко Борисов
На снимката: премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов  е призован за разпит от Специализираната прокуратура. Поводът са изнесените твърдения от обвиняемия Пламен Бобоков.

На разпит са призовани и областният координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев  и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на партията в града. Те ще дават информация относно установена комуникация на различни дати през 2019 г. между Пламен Бобоков и Пламен Нунев.

Разпитите са по досъдебното производство за търговия с влияние

Новите разпити са във връзка с продължаващото разследване по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ, съобщават от прокуратурата.

С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването, допълват от държавното обвинение.

Сагата Борисов- Радев- Бобоков

Припомняме, че на 2 юли бизнесменът Пламен Бобоков показа чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с танкера „Бадр“.

Самият Борисов призна, че се познава с Бобоков, както и с още много други бизнесмени и че това е нещо нормално.

Преди това прокуратурата разкри и чатове между Бобоков и президента Румен Радев. Държавният глава също заяви, че в чата между него и бизнесмена няма нищо нередно. Президентът Радев призова прокуратурата да публикува пълния разговор, за да се потвърдят думите му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!