София наводнен подлез
Подлезът на Лъвов мост наводнен

Над 700 сигнала за наводнени улици, булеварди, приземни етажи и липса на ток са подадени на телефон 112 в столицата по време на пороя снощи. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Перловската река преля и превърна бул. Евлоги и Христо Георгиеви в река. В някои райони на столицата все още няма ток.

София, буря

„50- 60 литра на квадратен метър са паднали за кратко време. Всички екипи работят на място. До обяд трябва да се почистят шахтите, защото се очакват нови валежи. Екипите работят на Орлов мост и на други места. Над 430 сигнала за спряно електричество. До обяд ще бъде възстановено. Най-тежките ситуации са били в района на подлезите, съобщи тази сутрин кметът Йорданка Фандъкова”

Преля и  Владайска река – в района на „Орландовци“ и квартал „Бенковски“.

София, буря

В резултат на бурята на столичния булевард „България“ част от покрива на хипермаркет се срути. Няма данни за пострадали хора. Наводнени бяха и подлезът на НДК, и метростанцията в района. Затворен за движение бе целият тунел в района на НДК.

Затруднено беше движението по булевард „България“, както и по булевард „Цар Борис Трети“ и булевард „Никола Петков“ в посока Княжево. Десетки коли закъсаха под моста на булевард „България“ и Околовръстното шосе.

София, буря

Наводнено бе и Околовръстното шосе на кръговото за Драгалевци. Над 20 автомобила закъсаха във водата близо до Южния парк в София. Под вода бе и подлезът на Орлов мост, съобщават още от пожарната.

Водата помете коли до Орлов мост

Еднометрова вълна по булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ в столицата при бурята снощи е помела над 10 автомобили. Няма пострадали, но има много нанесени щети по автомобилите.

По време на бурята снощи на отделни метростанции е влязла вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало.

София, буря

Без ток за различни периоди от време останаха квартали в район „Витоша“, както и части от „Хаджи Димитър“, „Хладилника“, „Света Троица“, „Западен парк“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Редута“, „Симеоново“, „Банишора“ и „Павлово“.

Всички екипи на пожарната и общината продължават да работят на терен. Започна и оглед за паднали клони и дървета в парковете и градските градини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!