Десислава Атанасова
На снимката: Десислава Атанасова

Депутатите удължиха работното си време, което трябваше да приключи в 14:00 часа днес, до окончателното приемане на второ четене на промените в Изборния кодекс. Предложението бе на председателят на ПГ ГЕРБ-ДС Десислава Атанасова. Самата Атанасова предложи същото и вчера – заседанието да приключи, след като целият законопроект за изборни промени бъде гласуван, като това не успя да се случи и около 03:00 часа през нощта заседанието бе прекратено. 

Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП успяха да върнат хартиената бюлетина при гласуването във всички секции, докато около Народното събрание протичаше протест срещу това. Вижте кадри от протеста.

Проектът на промени в Изборния кодекс бе внесен от БСП още на 19 октомври 2022 г. – в първите дни на 48-ия Парламент. БСП настояваха за преразглеждане на начините на гласуване и в предходния парламент.

За връщане на хартиената бюлетина в предходния парламент настояха още от ГЕРБ и от ДПС. Още в миналия 47-и Парламент потребителите в социалните мрежи измислиха термина „хартиена коалиция“ между ГЕРБ, ДПС и БСП, чиито мнения „за“ връщането на хартиената бюлетина имат допирни точки. В настоящия парламент пък стана ясно, че тези „допирни точки“ са всъщност сериозни сходства.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук