На снимката: Гена Трайкова

Месец, след като ръководителят на дирекция „Новини и актуални предавания“ на бТВ Венелин Петков напусна и бе заместен от водещия на сутрешния блок Антон Хекимян, главният редактор на новините в телевизията Гена Трайкова също я напуска.

От Би Ти Ви са обявили, че допълнителна информация около поредната кадрова смяна и името на наследника на Трайкова ще бъдат съобщени в скоро време.

Според „Сега“ шефът на политическите и информационните предавания Валя Гиздарска също е подала молба за напускане от следващата седмица. Тя ще бъде заменена от Искра Владимирова, която в момента е продуцент в сутрешния блок „Тази сутрин“.

Радикалните промени стават след като бТВ (която е част от Central European Media Enterprises Ltd ) беше продадена на регистрираната в Нидерландия инвестиционна група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер. Впоследствие на позицията на главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви медия груп“ бе назначен сънародникът му Мартин Швехлак. Той смени австриеца Флориан Скала, управлявал медийната компания от 13 декември 2016 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!