герб разговори

„Има такъв народ“ категорично отказа да участва в разговори с ГЕРБ за съставяне на кабинет.

„Още преди конституирането на настоящия парламент ПП „Има такъв народ“ заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото, за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Намираме за естествено да откажем участие в предложените от вас консултации“, се казва в писмения отговор на партията на Слави Трифонов, изпратен до ГЕРБ/СДС.

На въпроса дали „Има такъв народ“ ще пробва да състави кабинет като втора политическа сила, след като държавният глава Румен Радев им връчи проучвателен мандат, депутатът Тошко Йорданов отговори лаконично: „Трябва първо да го получим“.

По този повод Тома Биков призова партията от парламентарната трибуна да съобщи на българските граждани с какво има намерение да се занимава партията.

Припомняме, че от ГЕРБ заявиха, че ако не получат подкрепа от никого за своето предложение за правителство, то от партията ще върне мандата. Така според Конституцията втората политическа сила „Има такъв народ“ ще трябва да получи мандат за съставяне на правителсвото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук