Ние ще направим това, което сме казали още преди изборите. Ние в коалиции с партии от статуквото няма да влизаме. Това заяви Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“ след консултациите при президента Румен Радев.

„Когато мандатът стигне до нас ще ви дам отговор. Първите, които получават мандат са ГЕРБ. Те трябва да решат. Ние предварително не говорим какво ще се случи“, добави той

Радев: Вашата роля е отговорна, очакванията ще растат

Работата на парламента трябва да се концентрира върху две неща: приемането на важните закони и съставянето на правителство. Трябва да бъде отредено необходимото внимание за съставяне на правителство, защото обстановката и желанието на българския народ го налага. Това беше посланието на Румен Радев към втората политическа сила у нас „Има такъв народ“, предаде репортер на БГНЕС.

„Във вас са вперени погледите на българите“, добави той, обръщайки се към представителите на партията на Слави Трифонов.

„ГЕРБ ясно изразиха готовност да съставят правителство. Вие, народните представители, ще кажете дали ще се случи. Ако правителството на ГЕРБ не бъде прието, ако въобще бъде внесено, отговорността ще се падне на вас. Вашата роля е отговорна, очакванията към вас ще растат“, каза още Радев.

Държавният глава, подчерта, че ситуацията изисква сформиране на отговорно правителство възможно най-скоро, което да има устойчива парламентарна подкрепа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!