Ще подкрепим правителство на втората политическа сила „Има такъв народ“, ако ни потърсят за консултации. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев.

„БСП има последователна политика и ясни решения по всички въпроси. Смятаме, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство предвид социалната, икономическа и здравна криза“, заяви Нинова.

Тя добави, че правителството на „Има такъв народ“ ще бъде подкрепено при 4 условия. Те включват спешни и важни стъпки за преодоляване на икономическата, социална и здравна криза; задълбочена ревизия на управлението на Бойко Борисов; бързи и конкретни стъпки по Плана за възстановяване и развитие; нови изборни правила, за да се гарантира честността на изборите.

Държавният глава не изключи, да бъде връчен трети мандат.

„Ако се стигне до връчването на трети мандат и партията го получи, ще съберем колективните органи на БСП и ще решим“, отвърна лидерът на БСП.

Президентът Румен Радев заяви, че консултациите с БСП са важни по две причини.

„Първата, защото хилядите български граждани, които ви подкрепиха на изборите, са с надеждата за една по-социална и по-солидарна България. Втората, вашият опит и традиции са много важни за намирането на баланс между изключително амбициозния план за законодателство в новия парламент и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със сериозна парламентарна подкрепа“, отбеляза президентът.

Той също така подчерта, че бъдещото правителство не може да бъде плод на безпринципни коалиции.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!