Иван Гешев

Главният прокурор на България Иван Гешев излезе с позиция относно членството ни в Шенген и блокирането ни от страна на Нидерландия. Той изрази с писмено изявление до медиите покана, ако Нидерландия разполага с данни, че границата ни с Турция се преминава за 50 евро, да предостави тези данни. 

„Като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това“, казва Гешев в изявлението си.

Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени“, допълва той.

Вижте пълното изявление на главния прокурор:

„Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, че “иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро”, като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това.

Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона. България е правова държава, част от Европейския съюз и като такава спазва и защитава европейските ценности“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук