Богдан Дину /ляво/ обжалва загубата си от Кубрат Пулев

Кубрат Пулев основава своя партия, пишат от 24 часа. По всичко личи обаче, че Пулев ще се кандидатира не за парламентарни, а за президентски избори и вероятно ще бъде в отбора срещу настоящия президент Румен Радев.

Учредителното събрание на партията е планувано да се проведе на 9 юли в столичния хотел „Маринела”, само 2 дни преди парламентарни избори.

Името на новата партия ще бъде „Велика България”. Именно това име спомена Пулев преди седмица в интервю за бТВ, когато беше попитан дали е обмислял създаването на своя партия, без да се знае, че вече има проект за такава.

Учредителната покана за създаването на новата партия е приета преди около месец, на 2 май, когато Пулев беше поканен да бъде депутат от партията на бившия здравен министър Петър Москов.

В борба за президентското място

В същото интервю, още преди 5 дни, Пулев загатна, че може и да се кандидатира за президент. Това автоматично изправя на ринга до него настоящия президент Румен, който той тогава определи като силен опонент.

„В крайна сметка, ние сме хора и всеки човек е строго индивидуален. Подкрепата ще очаквам само и единствено от българския народ – няма как да предам десет човека, какво остава за няколко милиона. По-добре да умра. Добър съперник ще бъде Румен Радев – не е въпрос за съперничество, а кой ще направи нещо истинско, ще направи нещо за България, кой ще загърби цялата тази власт.“

Тогава той коментира и настоящето управление на страната, което по негови думи е като „разграден двор и всеки може да се меси“.

„Имам още какво да дам на спорта“

Преди само 5 дни Пулев заяви, че има още какво да даде на бокса и на спорта в отговор на поканата на Петър Москов от КОД да влезе в активната политика.

„На този етап ще продължа да давам готина енергия на българите и на боксовия свят. Имам още какво да дам на бокса и на спорта. Имаше много коментари и критики, че ще ме използват, но не смятам, че това има резон – дори да има някой, който иска да ме използва – кой може да използва любовта? Аз не съм такъв човек, който може да допусне да бъде използван“, каза тогава Пулев.

Макар че в четвъртък Пулев увеща феновете си, че скоро отново ще бъде на ринга, той очевидно е променил своето решение, допринасяйки значително за интересното разнообразие на професионалния политическия спектър в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук