„Игра на тронове“ се подготвя да се сбогува с феновете си след 8 години, стартирайки последният си сезон.

Верни фенове на „Игра на тронове“, които са гледали отново и отново всичките 73 епизода от сериала на HBO и четат и препрочитат всички 4 000 страници от книгите на Джордж Р.Р. Мартин, очакват с нетърпение края и жадуват 8-ия и последен сезон на сериала, стартиращ днес.

„Игра на тронове“ е не само културна, но и рейтингова революция за HBO.

Драмата подтикна милиони зрители да станат абонати на младата стрийминг услуга на HBO. Сериалът се увенча с 47 награди „Еми“ и установи високи стандарти за телевизионните продукции. Той издигна глобалния профил на HBO по начин, по който „Семейство Сопрано“, сериалът, с който НВО се унифицираше, не успя.

Краят на „Игра на тронове“, който ще се разгърне в шест епизода тази пролет, идва в преходен период за HBO и корпоративното му семейство.

Но дали това ще бъде „истинският“ край?

Сюжетните линии на сериала отдавна се разминават с тези в книгите на Мартин. Макар че краищата на историите вероятно ще бъдат подобни, Мартин, господарят на тази вселена, може да поеме по съвсем различен път, като направи предстоящия край на сериала на HBO с неговия конфликт между народа на Вестерос и нахлуващите Бели бродници просто превю към бъдеща история.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!