Илиана Раева
Илиана Раева Снимка: Нова тв

Илиана Раева чувства заплаха за живота на семейството си. Председателят на БФХГ апелира за помощ от институциите след публикации във Фейсбук с послание „Смърт за Раев” и „за момичетата му”. Тя е изпратила писмо до президента, премиера, председателя на парламента, прокуратурата, вътрешния министър и медиите, в което споделя, че се чувства „силно обезпокоена и омерзена“. Ето какво написа тя в социалната мрежа:

Вчера, след победата на „Левски” в Скопие, буквално минути след успеха, е написано публично ужасното послание към съпруга ми Наско Сираков, наричан от известно време Раев от същия индивид, което гласи „СМЪРТ ЗА РАЕВ”. В коментар под написаното, съмишленик на същия добавя: „И ЗА МОМИЧЕТАТА МУ”.

Лицето Любомир Костадинов, наричан Младежът, системно обижда, унижава семейството ни. По незнайни причини има претенции към ПФК „Левски”. Състоянието, в което е изпаднал след вчерашната победа на „Левски”, явно е отключило неконтролируеми емоции и той публично е заплашил цялото ми семейство. Това вече е много сериозно.

Няма да обяснявам кои сме ние с Наско, какво сме дали и какво продължаваме да правим и даваме на България и на ПФК „Левски”. Всички знаят. Предпочетохме да работим тук, в Родината си, върнахме от чужбина и децата си, за да работят тук, в България. Имали сме многократни възможности, като много българи, да напуснем. Не го направихме. Обичаме силно България и с огромна любов двамата работим успешно за имиджа и пред света.

Аз все още вярвам в институциите на страната си. И няма да спра да вярвам. Във всяка цивилизована, правова, европейска държава, този човек вече щеше да е задържан, както и другият, заплашил мен и дъщерите ми със смърт. Непонятно ми е как някои медии дори показваха като новини на страниците си отвратителните постове на този… не знам как точно да го определя. Да се толерира подобно поведение е тема за сериозен размисъл. Духът ми се бунтува и искам да попитам: Кой дава увереност на този човек безнаказано и уверено да малтретира семейството ми? Кой му е вменили недосегаемост, за да заплашва СЪС СМЪРТ семейството ми? Какво е вършил този човек (трудно произнасям тази дума за него), за което не е бил наказван според Закона, за да си позволи да заплашва семейството ми със смърт? Кой стои зад този човек и го пази от Закона, и му дава вяра да дерибейства безнаказано?

Уважаеми дами, господа! Моля за вашата помощ и адекватни реакции за случилото се. Този човек няма място не само на стадиона, той няма място по улиците. Той е заплаха за живота на семейството ми, а може би и на други, за които не знаем.

Ако институциите не ни помогнат, ви уверявам, че като гражданка на Обединена Европа ще поискам публична помощ от Европейския парламент и институции.

Аз вярвам, че българските институции ще направят необходимото. Моля, не убивайте надеждите ми, защото със сигурност много хора ще припознаят своето мислене и чувства чрез това мое обръщение.

Бих искала да благодаря за абсолютната подкрепа на левскарската общност към своята най-голяма жива легенда Наско Сираков. Тази ваша подкрепа му дава безгранични сили и вяра да продължи Мисията за спасяване на любимия си „Левски”.

Бъдете сигурни, че той няма да се откаже и заедно с вас и с хората, които са до него в клуба, и тези които му помагат безрезервно всеки ден ще успее! Отворете снимката и прочетете и коментарите под нея. P.s. Станимир Стоилов, поздравления за избора ти…Бъди жив, здрав ти И МОМИЧЕТАТА ТИ!”, пише Раева.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук