Илон Мъск, Белоградчик

Нова игра сред скалите на Белоградчик предлага приключенският център в града. Тя е в чест на Илон Мъск.

Вдъхновени от желанието на Мъск да посети Белоградчик, авторите на играта са готови да съберат

средства за самолетен билет на Мъск,

за да дойде в града. Това разказа пред БТА Евтим Стефанов, основател на Adventure Center Белоградчик.

На площ от близо 100 декара сред уникалните скални образувания на Белоградчик, датиращи от преди повече от 220 млн. години, играчите могат да се включат в „Портал за извънгалактически пътувания“. Порталът разкрива света на червените туркулаци, чието име е вдъхновено от местното население турлаци и

легендарните за региона върколаци.

Целта на играчите е да на намерят меча на галактическия пътешественик, обхождайки скалите, и да се възкачат на престола на червените туркулаци. Играта е подходяща за посетителски групи, които имат повече от час и половина, за да се разходят по интересен начин сред скалите.

Приключенският център в града предлага още полети с балон, панорамни издигания с балон, разходка с електрически велосипеди,

комбинирани приключения като вино и колело,

двойна езда, разходки с драконови лодки в Рабишкото езеро, както и с моторна лодка на Дунава.

Центърът е партньор по проект „Колело и Вино“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество на ЕС Interreg IPA CBS, изпълняван съвместно от партньорски организации в България и Сърбия.

Целта на проекта е развитието на велосипеден и винен туризъм. В рамките на този проект са разработени три винени маршрута, а гостите на Белоградчик могат да се насладят, освен на велотуризма, и на повече oт десет  винарски изби от Северозападния район на България и други 18 в Сърбия.  Трите маршрута, които предлагат дегустация на вино са: Дунавският винен път, Тимочки винен път и маршрутът „Спа и Вино“.

Участието на местните изби цели популяризирането най-вече на сортове вина, характерни за региона. Такъв сорт е родната гъмза.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук