ГЕРБ ДПС ИТН Възраждане

Откритата колоборация между квартета ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане за сваляне на правителството е несъвместима само на пръв поглед. На практика, има достатъчно доказателства за връзките между ДПС и ИТН, от една страна и ГЕРБ и Възраждане, от друга. Така наречената несъвместимост е единствено на базата на идеологическите табелки, които тези партии са си закачили.

В реалността, ИТН и Възраждане са нещо като дъщерни дружества на ДПС, респективно ГЕРБ за изпълнение на техните цели. Навсякъде около тях мирише на ДС и силови групировки. Но табелките си изпълняват целта да мамят хората с несъществуващи алтернативи.

Нашата политическа система на повърхността се анализира по медиите нарочно само по оста “дясно-ляво”. Анализатори денонощно леят критики, че политиките на кабинета са прекалено “леви”, че БСП завлича ПП с популизъм, че ДБ се е обезличила. Всъщност “дясното” е последния пристан на нашата мафия.

“Дясно” и “ляво” имат смисъл на координати само в една автентична демократична система. Когато играчите са с табелки, а ценности на практика отсъстват, единствената ценност са властта за пари и парите за власт. Така се оформи нашата не демокрация, а клептокрация. Тя се представлява политически от три основни ЕООД с табелки на партии с едноличен собственик: ГЕРБ, ДПС и ИТН. Техните лидери са извън парламента и спускат решения за гласуване според конкретния бизнес интерес. Така цялата ни политика и публичност доскоро бяха функция на безотчетната воля на сараи, джипки и диванчета. Всяка власт, която се базира на автентични политически ценности става враг на клептокрацията защото руши нейния бизнес модел. А този бизнес модел може да играе и в ляво, и в дясно; и на Запад, и на Изток. Както се казва, парите не миришат.

Ето защо докато този модел не бъде разрушен не може да има власт на гражданите и нормално политическо представителство; т.е нормална демокрация.
Чрез мрежите на клептокрацията се прокарва руското влияние у нас и България не може да осъществява своя суверинитет.

Така на първо ниво клептокрацията се маскира по оста “ляво- дясно” като “дясна”.
А на второ ниво – като “евроатлантическа” по оста Запад – Изток. Всички партии на клептокрацията се етикират като евроатлантически, за да се сдобият с алиби за кражба на еврофондове и да получат подкрепа или спасят от преследване на Европа. И да защитават зад кулисите руските интереси у нас, по чиито указания, модел и образец те са създадени.

Чак на трето ниво, обаче – върховенството на правото – идва реалната разлика между Клептокрацията и Демокрацията. Клептокрацията не може да съществува, ако не подчини Закона. А демокрацията не може да съществува, ако има хора над закона.
И така – Клептокрацията може единствено да съществува, когато подмамва своите избиратели с табелките на Първо и Второ ниво. А за целта огромен антураж от анализатори и журналисти се грижат денонощно да критикуват правителството само на първо ниво и да подчертават алибито на опозицията на второ ниво.

Най-старателно избягваният ракурс на оценка на партиите в медиите е Корупцията.
А когато стане явна, то прожекторите се насочват към обвинителя в корупция, за да се объркат хората кои са корумпираните.

И в това е есенцията на завладяната държава.

Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора, заглавието е на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук