конгрес на БФС

Агенцията по вписванията направи публичен протокола от Конгреса на БФС, който се проведе на 12 октомври тази година. Именно той е една от ябълките на раздора между екипите на Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

Бяха изразени хипотези, че е възможно протоколът да бъде фалшифициран.

При избора за нов председател на БФС Михайлов изпревари с 11 гласа Бербатов.

Според щаба на Бербатов в протокола има невярно съдържание.

Протоколът от Извънредния конгрес на БФС, който вече е публично достояние, най-вероятно ще предизвика нов голям скандал по оста Борислав Михайлов – Димитър Бербатов. Възможно е да се наложи намесата на съда.

Хора от щаба на Бербатов коментираха пред „Спортал“, че според тях има текстове с „откровено невярно съдържание“.

Ето кои пасажи не отговарят на истината, според екипа на Димитър Бербатов:

“Председателят К. Костадинов нееднократно призова всички присъстващи към момента делегати да се явят при урните за гласуване“.

„Председателят К. Костадинов извърши проверка, като отправи питане дали всички присъстващи делегати са гласували и има ли делегати, които не са го сторили – такива не бяха установени.“

„Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати – 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци – гласуване за президент на БФС – 4 броя).”

Екипът на Димитър Бербатов твърди, че не е вярно, че председателят на комисията за избор на президент е казал: „необходимият брой гласове за избор на Президент при присъстващи към момента на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един кандидат“.

Сега предстои да се направи анализ дали записаното в протокола отговаря на 100% на действително случилото се на конгреса на 12 октомври.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук