Стефан Янев кабинет

Има изготвен подробен план при бъдеща вълна от COVID-19. Това увери служебният премиер Стефан Янев по време на участието си в днешния парламентарен блиц-контрол.

От парламентарната трибуна Янев припомни, че ваксинацията у нас върви с бавни темпове, въпреки че ваксини има за всички желаещи. Премиерът подчерта пред депутатите, че здравните власти се опитват да изготвят статистика колко от хората са демотивирани да си поставят ваксина, защото реално са преболедували вируса.

„Здравната криза трябва да се управлява и се управлява от здравния министър. Като човек от професията, той най-добре разбира детайлите“, каза още Стефан Янев.

Според него цифрите за заболелите у нас от последните дни ясно показват тенденция за влошаване на ситуацията.

„За българските граждани най-разпространеното мнение е, че този летен сезон е като миналия. Цифрите, които имаме в момента по-скоро говорят за обратното. Вероятно до края на месец август тенденцията е за влошаване на ситуацията. Неслучайно министър Кацаров и ръководството на МЗ говорят за преминаване в оранжевата зона, със съответните мерки, които произтичат от това“, каза още служебният премиер.

Янев: Ситуацията в Старосел е овладяна

Служебният премиер Стефан Янев обясни още, че ситуацията в Старосел вече е овладяна.

„Това обаче не означава, че бдителността трябва да прекъсне и едва ли не да тръгнем по почивки. Напротив – наблюдението ще продължи”, обясни още Янев.

Служебният премиер обясни още, че страната ни може да поиска помощ с летателна техника от друга държава, ако пожарите прадължат да се разрастват.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!