Неподходящо облекло на депутат за най-представителната институция у нас; смъмряне, оправдание, както и шумно отразяване. Така може да бъде обобщен щрих от днешния парламентарен ден, който случайно или не, се превърна в метафора на актуалната политическа обстановка у нас.

Днес председателката на парламента Ива Митева не се сържа да направи забележка на колегата си от „Има такъв народ“ Филип Станев. Причината – сценаристът и отскорошен политик от партията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов бе дошъл с прокъсани дънки на днешното пленарно заседание.

Макар и да бе със сако и вратовръзка, дънките на депутата се сториха неуважителни към законодателната институция на Митева. „На г-н Станев му правя забележка за тези дънки“, каза тя от председателското място, а думите ѝ развеселиха пленарната зала.

Станев: Това има скрит смисъл

„Това не са просто дънки, в тях има скрит символ и той е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще се опитаме да зашием отново“, пошегува се той и направи аналогия с преговорите на партията му останалите формации, от които търси доверие за съставяне на кабинет, за които увери, че все още „не са скъсани“.

Припомняме, че освен проблема с дрескода, депутатите трябва да намерят решение за един друг, далеч по-голям, а именно – формирането на правителство. До крайният срок, в който „Има такъв народ“ трябва да обявят дали могат да оправдаят отговорността на първа политическа сила, остава само ден.

По всичко личи, че скъсаните дънки далеч няма да са най-голямата неприятна изненада за народните представители.

Напук на оптимизма на Филип Станев, потенциалните му партньори всъщност поддържат хладно мълчание, чудейки се дали да направят компромис със себе си. До този момент истински преговори, в които да се намерят истински допирни точки, всъщност не се състояха.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук