Снимка: pexels

Ужасяваща среща със свиреп тигър приключи благополучно за хитроумен индиец от щата Махаращра, който се измъкна невредим, след като беше в лапите на звяра, като използва стар смел трик, пише „Експрес“.

Вместо да направи обречен опит да избяга от мъжкия тигър, който вече е причинявал други инциденти, човекът легнал неподвижно на земята и се престорил на умрял. Нервите му издържали, докато съселяните му успеят да прогонят тигъра.

Колаж: Експрес

Хищникът през цялото време можел да направи каквото си иска с жертвата, но трикът явно го е объркал. Тигърът се мотал наоколо и дори легнал редом до неподвижния човек, чийто нерви били опънати до крайност, за ужас на наблюдателите на случката.

Съселяните на индиеца опитали да прогонят хищника с викове, но когато това не дало резултати, започнали да го замерят с камъни. Това вече накарало тигъра да избяга наблизо.

На видеото се вижда, че малко преди хищникът да се махне, на няколко десетки метра от него и жертвата му прибягва друг човек, така че не става напълно ясно дали тигърът е избягал от селяните или е започнал да преследва бягащия.

Снимка: RT

Тигърът е причинил хаос и ужас в селото, а целият случай е приключил с трима ранени селяни. За щастие обаче нито един от тях не е с опасност за живота.

Със загубата на обиталищата си тигрите все по-често се срещат с хората и липсата на естествена плячка ги прави все по-опасни, въпреки че в нормална среда те избягват срещите с хора.

Горе-долу по същото време в Индия са станали още два инцидента с тигри. В гората Брахмапури  42 –годишна  жена бе убита от тигър, а в Мада Прадеш 35-годише мъж и кравата му бяха разкъсани до смърт от друг тигър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!