Светлана Тихановская

Интерпол смята, че е невъзможно да използва каналите си за международното издирване на бившия кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановская, заяви пред телевизия „Беларус-1” ръководителят на националното бюро на Интерпол Дмитрий Медведев.

Това решение е взела специалната работна група на Интерпол, след като е проучила материалите, изпратени от беларуския офис на организацията. Медведев подчерта, че Интерпол никога не е поставял под съмнение законността на криминалните дела, повдигнати в Беларус.

Решението по издирването на Тихановская е в съответствие с правилата и нормите, които съществуват в Интерпол.

Светлана Тихановская е включена в списъка с лица, които се занимават с тероризъм. В началото на април КГБ (Комитетът по държавна сигурност) на Беларус включи Тихановская, члена на президиума на Координационния съвет на беларуската опозиция Павел Латушко и още 15 души в списъка с лица, занимаващи се с терористична дейност. Срещу тях е повдигнато наказателно дело. Генералната прокуратура на Беларус смята Тихановская за виновна в подготовката на „взривове и палежи на територията на столицата и на други градове”.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук