габрово велико търново

Късо съединение в ел. табло и силно задимяване наложи евакуация на служители и граждани на общината във Велико Търново, научи NOVA.

На мястото са пристигнали екипи на пожарната, които са овладели ситуацията и потушили огъня.

По първоначална информация са пострадали двама служители на „Енерго про“, които са вдишали дим. Екипи на Спешна помощ им оказват съдействие на място.

Продължава отдимяването на сградата. В добро общо състояние в болница са двамата пострадали служители на енергодружеството, извършвали дейностите по таблото. Започват огледите за установяване на нанесените материални щети.

Пожарът възниква при смяната на електрическо табло на втория етаж в сградата на община Велико Търново, при което се получава късо съединение.

„При което късо съединение се подпалва ел. таблото и прилежащите към него кабели. Получава се задимяване. Пострадали служители на Община Велико Тръново няма, има пострадали служители на Енергото, които са подменяли таблата“, заяви Красимир Кръстев, директор на Областната противопожарна служба.

Три противопожарни автомобила и 13 огнеборци са загасили пожара.

Няма опасност за живота на пострадалите служители на енергодружеството, поясни заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

„Единият работник от Енергото е вдишал малко повече, а другият от самото късо съединение е заслепен. Вече са в болница и се установява тяхното състояние.“

Общината преустанови работа за днешния ден, спрян е токът, извършват се огледи.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук