Колаж: geneticliteracyproject.org

Командирът на Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР, елитни части на иранските въоръжени сили) Хосейн Салами смята, че новият коронавирус може да е биологично оръжие на САЩ, разпространено в Китай и Иран.

„Днес ние се борим с коронавируса, който вероятно е биологично оръжие на Съединените щати, разпространен първо в Китай, а след това в Иран и други страни“, цитира казаното от него иранска информационна агенция.

Междувременно Иран отчете 15 нови смъртни случая от новия коронавирус, което увеличи броя на летално завършилите заразявания в страната до 107 и заяви, че ще остави затворени училищата и университетите затворени до началото на април.

Основните културни и спортни събития вече са спрени и работното време е намалено в цялата страна, която понася един от най-тежките удари от заболяването след Китай.

„Училищата и университетите ще бъдат затворени до края“ – на настоящата иранска година, заяви министърът на здравеопазването Саид Намаки в телевизионна пресконференция.

Иранската година приключва на 19 март, след което следват национални празници до началото на април.

Избухване на заболяването, причинено от новия коронавирус, беше регистрирано в края на декември 2019 г. в Ухан. Най-големите огнища на разпространението на вируса извън Китай са Южна Корея, Иран и Италия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук