Даниел Александров рамбо

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А. (Даниел Александров)., депутат в 49. Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в село Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвъкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Като народен представител Д. А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.

„Няма нищо такова, което излиза по май адрес.

В дъното на това стои моят развод,

които е от месец и половина – два. Опитахме се да го запазим в тайна“, коментира Александров.

Той бе категоричен, че няма нищо вярно, в това което е написано по негов адрес. „Това не е вярно, стоя зад името си. Всичко това ще се докаже в съда“, категоричен е Александров.

Оплакването е от родителите на момичето, съобщава „24 часа“, позовавайки се на свои източници. Според тях 3 дни по-късно жалбата е оттеглена.

В Дупница, където е роден депутатът, се говори, че двамата със съпругата му са в развод отдавна. Съпругата завела детето, което е почти на 18 г. да подаде жалба. От полицията ги върнали, защото тя не е роднина на момичето и казали да се яви с родителите си.

Даниел Александров влезе в парламента на мястото на отказалия се проф. Асен Балтов.

Той е известен с прозвището Рамбо.

Дупничанинът е сребърен и бронзов медалист по борба от европейски шампионати. Поставил си е за цел да бори затлъстяването при децата и агресията в училищата. Обяви влизането си в политиката миналата година, когато се отказа от активния спорт.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук