Великобритания е шокирана от филма „Даяна, нейната история с нейните думи” на Канал 4, посветен на принцеса Даяна. Записите са направени през 1992 и 1993г. Филмът е поредица от интервютата, голяма част от които не са били излъчвани досега, записани от близък приятел на Даяна от името на журналиста Андрю Мортън. Те разкриват образа й на жена, станала принцеса, обградена от огромен обществен интерес, но объркана, изпълнена със съмнения и страхове, самотна в брака, неподготвена за тежестта на славата. Ето някои от акценти от филма, споделени от Даяна и излъчени в поредицата:

Първата среща с Чарлз

Даяна разказва, че като цяло не била впечатлена от Чарлз. Нещата се променили след игра на поло в Съсекс, когато тя била на 18 години. Той я заговорил, ясно показал, че се интересува по нея. След това започнал да я целува. „Така не правят хората”, помислила си тя. Чарлз продължил да я преследва, като кученце. „Бях поласкана, но и много озадачена”, разказва Даяна.

Ухажването

принцеса Даяна

Принцесата разказва, че Чарлз флиртувал странно.

„Обаждаше ми се всеки ден в продължение на седмица, а след това в продължение на 3 не ме търсеше. Много странно. Приех го за нормално – като иска да знае как съм, просто ме търсеше. Вълнувах се, когато се обаждаше. И аз, и съквартирантките ми”.

Годежът

Даяна разкрива, че с Чарлз се срещнали само 13 пъти преди сватбата си.

„Мислех си, че когато се жениш за някого, значи че го обичаш”, коментира тя във филма.

Принцесата коментира и интервю от 1981г., което дали заедно с Чарлз. То се случило точно след обявяването на годежа. Журналистът попитал дали са влюбени. „Да, разбира се, че сме”, казала Даяна, а Чарлз допълнил: „Каквото и да значи да си влюбен”. Тя останала вцепенена, а този отговор я травмирал завинаги.

Сексът с Чарлз

1237020

Даяна и Чарлз правили „странен” секс веднъж на всеки три седмици. Сексуалният живот приключил с раждането на принц Хари през 1984 г.

Връзката на Чарлз с Камила и принц Филип

Когато Даяна разбрала за връзката между съпруга й и Камила, поставила въпроса пред Чарлз.

„Отказвам да бъда единственият принц на Уелс, който никога не е имал любовница”, бил неговият отговор. Тогава тя си спомнила за разговор между принц Филип и Чарлз. Тъстът й тогава казал, че ако един брак не върви, винаги може да се върнеш към него след 5 години.

Съветът на кралицата във връзка с изневярата на Чарлз

Даяна се разплакала пред кралицата, когато поискала съвет за извънбрачната връзка на Чарлз. Попитала я какво да прави. „Не знам какво да направиш, Чарлз е безнадежден”, казала тя. „Това беше всичко, цялата помощ, никога повече не я помолих за нищо”, разказва Даяна.

Булимията

Заради проблемите си в семейството и изолацията от кралското семейство Даяна развива булимия.

„Всички знаеха за булимията ми и виняха проблемите ми с Чарлз за това. Бях и отхвърлена от кралското семейство, мислиха, че не съм достатъчно добра, за да съм част от тях”, разказва тя.

Слагането на маска за пред хората

Докато зад вратите на двореца двойката е изправена пред проблеми и борба, Даяна разказва, че са се правили на сплотени на публичните места. Даяна споделя, че винаги се е чувствала некомфортно в автомобила на Чарлз. Просто не се е чувствала сигурна.

Най-доброто време от живота й

Най-щастлива Даяна се чувствала, когато живеела с трите си приятелки в Челси в Лондон. „Бях толкова щастлива. Живеех с трите си приятелки, най-хубавото време от живота ми”, разказва тя.

Да бъдеш бунтовник

„Бях бунтовник, винаги съм се осмелявала, винаги съм правила обратното на всички останали. Не ме интересуваше протоколът, исках да бъда с хората, да се забавлявам, да се грижа за тях”.

https://youtu.be/YFkYm_L4nRM

 

За още любопитни материали харесайте нашата Фейсбук страница – DEBATI 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!