държава

Теористичната групировка „Ислямска държава” пое отговорност за вчерашното нападение в лондонското метро. Общият брой на ранените при вчерашното нападение в лондонското метро е 29 души, няма загинали.

Терористичната заплаха в Обединеното кралство е повишена до критична – най-високото ниво. Съобщавайки за промяната в нивото на заплаха, министър-председателят Тереза Мей обяви, че военните ще оказват подкрепа на полицията и ще заменят офицерите от охраната на национални инфраструктурни обекти, които не са достъпни за обществеността.

Използването на военните за подпомагане на полицията е част от първата фаза на операция „Темперер” – правителствен план за разполагане на войници, които да помогнат на полицията вследствие на големи терористични атаки, която бе активирана за първи път на 23 май след атентата в зала Манчестър Арена.

„Обществото ще види повече въоръжена полиция в градския транспорт и по нашите улици, осигурявайки допълнителна защита.Това е пропорционална и разумна стъпка, която ще осигури допълнителна увереност и защита по време на разследването”, съобщи Мей.

Според властите самоделното взривно устройство не е успяло да се активира с пълната си мощност и това е предотврати значително по-големи жертви и щети.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук