момчето-зомби

Канадецът Рик Генест изглежда буквално като ходещ мъртвец… А най-интересното е, че това му харесва. Има хиляди почитатели в социалните мрежи и е познат на публиката си като момчето-зомби.

Рик се появява на световната сцена през 2011 и става тотален хит. Стилистът на Лейди Гага и креативен директор на Thierry Mugler Никола Формичети го открива в социалната мрежа Фейсбук.

Малкият Рик мечтае да стане костенурка нинджа, на които е голям фен. С възрастта обаче, нещата се променят и се влюбва в… зомбитата.

И решава да стане едно от тях. За негово съжаление не намира друг начин, освен да се татуира като.. труп. Татуировките по тялото му струват повече от 16 хил. долара, а рисуването им е отнело повече от 10 години.

Според родителите на Рик, той е изчакал, от уважение към тях, да навърши 16 години, за да започне работа по новата си външност. На 21 години се среща с Франк Левис – татуист от Монтреал, който е отговорен за повечето рисунки по тялото на момчето-зомби.

„Когато започнах да се рисувам не ме интересуваше, че хората ще ме съдят и ще се вглеждат в мен. Аз никога не съм обичал скучните работи. Бях доволен, че се приближавах до целта си – бях изрод.  Направил татуировкатана лицето си с пари, събрани от почистване на  прозорците на коли за няколко цента. Това беше последната „нормална” работа, която имах.След това започнаха да ме спират на улицата хора, да питат дали може да ме снимат. Бях щастлив, тъй като винаги ми хвърляха няколко монети”, спомня си Рик.

И така до един ден, в който чужденец отново го спира на улицата и да го кани на снимки в дома си. Рик споделя, че повечето хора вероятно биха отказали, но той е имал нужда от парите.

„Снимките, които направихме  този ден, завършиха в няколко малки модни списания, след което ги видя Никола Формачети (творчески директор на Дизел и моден директор на Vogue Japan). Искаше да летя  за Париж, за да направя няколко фотосесии с него, но нямах паспорт.  Тогава той ми оказа помощ, издадоха ми паспорт, на който съм с татуираното лице и заминах за Франция”, разказва Рик.

Плашещите му татуировки и необичайният външен вид изстрелват 31-годишният канадец към модния подиум. Участва и  в няколко музикални клипа – първият, от който Born This Way на Лейди Гага, снима се и в холивудския филм 47 Ронини (47 Ronin) с Киану Рийвс.

момчето-зомби

Фотосесии с него са публикувани в списания Vogue, GQ Style. Работи с козметични компании и е рекламно лице на няколко модни марки през годините.

момчето-зомби

Рик отговаря уверено, че всички тези рисунки са част от него и разкриват истинската му същност. С „едва” 80% татуирано тяло, Рик продължава работата по страховитата си външност и обещава да татуира всеки останал празен сантиметър…

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук