Гроздан Караджов
На снимката: Гроздан Караджов.

„Има такъв народ“ вкара бившия си министър на регионалното развитие и благоустройството в кандидат-депутатската си листа. Гроздан Караджов е определен за водач на листата на ИТН в Хасково.

Министърът, който по думите на „Продължаваме промяната“ поискал 3,9 милиарда лева да бъдат платени на пътните строители по старите инхаус поръчки на ГЕРБ, ще се бори за депутатско място. Съответно – и за депутатски имунитет.

Караджов ще води листата на ИТН в 29-МИР – Хасково, като прережда бившия депутат от ИТН Силви Кирилов, който е втори, както и координаторът на ИТН за региона Петко Кущирев, който е нареден трети.

Преди да стане министър от квотата на ИТН, Караджов не беше част от партията. Депутатите, които се отцепиха от ИТН, след като Трифонов обяви, че оттегля министрите си и на практика провали работата на 47-мото Народно събрание и на кабинета „Петков“, разказаха как не познавали бившия министър преди да бъде назначен за поста.

Гроздан Караджов остава след управлението си в регионалното развитие и благоустройството израза „бебетата на Гроздан“. Става въпрос за пътностроителните фирми, с който според бившия министър-председател Кирил Петков, Караджов се опитвал да се разплати.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук