Десислава Иванчева
на снимката: Десислава Иванчева

Пуснатата под домашен арест бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева нарече обвиненията срещу нея „мръсна циркаджийска история“, чиято цел е да възпрепятства борбата на екипа й с имотните измами и презастрояването.

„Става дума за постановка… Не съм искала пари за лични цели – заяви пред бТВ тя – Към 14:00 часа разбрах за парите, когато следственият отдел ги показаха на капака на колата. Това е пълна постановка. Тези пари са подхвърлени. Никога не съм ги виждала, никога не съм пипала 56 000 евро.“

За свидетеля Александър Ваклин, Иванчева бе категорична, че не е искала пари от него.

„Никога не съм искала пари от Ваклин, единствено сме разговаряли за различни обекти в квартала. Ваклин дори не съм го виждала, освен на 15 април, когато ми се каза, че ще дойде инвеститор, който ще дари площадка. Говорихме за зелени системи, съвсем сериозни разговори се водеха. Никога не сме искали да ни се превеждат пари. Той самият каза, че иска да дари площадка – подчерта Иванчева – Парите бяха подхвърлени, за да ни набедят. Никога не сме искали пари да ни бъдат превеждани.“

Попитана за СРС-тата от 1200 страници, тя каза, че всичко е един черен пиар.

„Скоро ще се слушат СРС-тата и ще се разбере какво стои зад тях. Ние тепърва ще ги слушаме. Тези 15 хил. за прокуратурата какво означават – за офертата да ме отстранят? Даже ми е обидно, че струвам 15 хил. даже не евро, а лева“, отговори бившата кметица на „Младост“.

Прокуратурата реши да пусне за празниците Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, но след това смята отново да поиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение беше променена в по-леката „домашен арест“.

Адвокатите на защитата настояваха двете жениа да бъдат освободени, тъй като няма опасност да извършат ново престъпление или да се укрият, както и заради влошеното им здравословно състояние.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук