Момчета на видима възраст около 20 години са нападнали журналиста от БНТ Иво Никодимов. Това разкри самият той в пряко включване в сутрешния блок на държавната телевизия, който днес не можа да води по обясними причини. Припомняме, че вчера водещият бе атакуван и бит от трима души в района на Лъвов мост.

Според него, най-вероятно става дума за хулиганско деяние, а не за планирано действие, защото това не е обичайният му маршрут. Той посочи, че нападателите приличали на членове на футболни агитки и не са поискали нищо от него, нито са се опитали да го ограбят.

„В момента, в който влязох в основната алея на тази част от градината от тролейбусната спирка, не бях изминал и половината разстояние, може би или около половината, до следващата алея, която пресича перпендикулярно тази основна алея, когато трима младежи изскочиха от храстите и започнаха да ми нанасят удари. Аз ги попитах какво правят, но моите въпроси останаха някъде там между ударите. Единият от тях тръгна да ме рита – аз инстинктивно силно клекнах, бързо клекнах. В този момент те побягнаха. Свалих си раницата да си извадя мокри кърпички и зад мен чух мъжки глас, който каза: „Да ви помогна с нещо?“. Тоест аз си обяснявам, че те като са видяли, че човек влиза в градината, са се оттеглили. Ще съдействам максимално на полицията, давам си сметка, че това е търсене в купа сено. Нищо не поискаха от мен – може би не им е стигнало времето да ме приведат в безпомощно състояние и да ме ограбят“, каза Никодимов и добави, че се чувства добре, но днес му предстои операция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук