Холивудският актьор Джордж Клуни призова за бойкот на хотели, принадлежащи на властите в Бруней, тъй като държавата въвежда смъртно наказание за еднополовите връзки и изневярата. Той публикува статия на тази тема в популярния портал „Дедлайн“, съобщи Би Би Си.

В текста артистът обясни, че от 3 април 2019 година в страната ще влезе в сила закон, според който гейовете ще бъдат убивани с камъни. Той припомни, че Бруней, въпреки малобройното си население, е сред петте най-богати страни в света, а султанът на Бруней е един от най-богатите хора на нашата планета.

Клуни изброява девет хотела, контролирани от властите в страната и прикани читателите да ги бойкотират.

„Това са хубави хотели. Хората, които работят там, са добри и отзивчиви и нямат никаква връзка със собствениците на туристическите обекти. Но нека не забравяме, че всеки път, когато отсядаме в тях, провеждаме срещи или обядваме, пълним с пари джобовете на хората, които решиха да хвърлят камъни и да убиват свои граждани за това, че са гей или са обвинени в прелюбодеяние“, пише актьорът.

От вчера стана известно, че в Бруней прелюбодейството и сексът между гейове ще бъдат наказани с убиване с камъни. Страната става първата в Югоизточна Азия, която въвежда законите на Шериата, въпреки широкото заклеймяване на това,припомни Би Би Си. Правните „иновации“ в кралството също така предвиждат чудовищни наказания и за крадците. При първа кражба, извършителят ще загуби лявата си ръка, а при втора крадецът ще остане и без ляв крак.

Султан Хасанал Болкиах нарече този кодекс „част от великата история на нашето кралство“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук