Избягалият през прозореца на МБАЛ-Благоевград 18-годишен арестант се е предал след проведената Специализирана полицейска операция и работата с близките му, съобщи Димитър Кръстев-началник отдел „Криминална полиция” към ОД МВР. Криминалистът съобщи това на нарочен брифинг в ОД МВР в 15 ч. днес.

По рано днес 18-годишният С.С. скочи от прозореца на Спешно отделение докато бе на преглед преди задържането му за притежание на 0.6 грама канабис, след като се укрива 7 часа неизвестно къде, се предаде.

„През тези часове – на издирването – активно работихме и с близките на издирваното лице. Те оказаха съдействие. Същият преди около час се яви и се предаде в полицията. Неговите близки по някакъв начин са го убедили да се предаде”, каза на брифинга Димитър Кръстев.

По думите му продължава работата по досъдебното производство, което е образувано за държане на наркотични вещества. Районната прокуратура ще прецени какво да се случи оттук нататък както за досъдебното производство, така и дали да бъде задържано лицето.

„Съшият към момента все още е задържан  – поясни Кръстев – Документите все още не са оформени за освобождаване. След доклад на Районна прокуратура-Благоевград, и отново медицински преглед, ще има заключение и след това заключение ще се прецени какво да се прави с него. Това ще се случи днес. Успоредно с доклада на прокуратурата чакаме и медицинско заключение, което да потвърди актуалното му състояние към момента. Отговорност по извършената дисциплинарна проверка ще има, независимо дали лицето е намерено или не. Тази проверка ще продължи“.

Заместник-директорът на ОД на МВР-Благоевград съобщи, че до края на деня ще се изясни дали задържаният ще бъде освободен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!