Методи Лалов
На снимката: Методи Лалов

Изключиха Методи Лалов от „Да, България“. Това съобщи самият той в социалните мрежи.

Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на „Да, България“, че съм изключен от партията. Настоящото ръководство на „Да, България“ потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП).

По думите ми чрез този акт ръководството е изпреварило планираното от него напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и го лишава  от възможността да говори за проблемите.

Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на „Да, България“ ще бъде подалия формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Настоящият общински съветник заявява, че не съжалявава, че е напуснал съдебната система, за да се присъедини към „Да, България“ на Кристиан Таков и Мануела Малеева“

Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори.

Той акцентира, че ще продължи дейността си в СОС като независим общински съветник. Припомняме, че в последните месеци Методи Лалов беше сред най-големите критици на начина на взимане на решения в „Да, България“. Нееднократно е призовавал и за смяна на ръководството. 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук