Общинският съветник от „Демократична България“ Методи Лалов влезе в конфронтация с председателя на „Да, България“ като му поиска оставката. Спорът се заформи чрез серия публикации в социалната мрежа „Фейсбук“.

Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, пише той.

Той акцентира, че спешно трябва да бъде свикана Националната конференция на „Да, България“, защото мандатът на всички органи на партията е изтекъл.

Христо Иванов отговори задочно, че още днес ще поиска да бъда проверен за всички обвинения, които се отправят по негов адрес.

Националната контролна комисия ще може да събере и систематизира всички твърдения заедно със съответните доказателства и ще може да ги представи под формата на доклад на предстоящата до края на 2021 г. Национална конференция, така че всичко да може да бъде обсъдено по структуриран и институционален начин, допълва той.

Нападката към „Да, България“ от страна на Лалов започна още вчера, отново с позицията във Фейсбук. Той разкририкува факта, че не е имало вътрешни избори за хора в листите; не се дава преимущество на младите и няма представитеи от малциствата.

Наскоро Методи Лалов подаде оставка от поста председател на групата на „Демократична България“ в СОС и остана съветник. В мотивите си тогава той посочи, че решението му е изцяло лично и по негова инициатива, но не по „лични причини“.

Той бе на последното неизбираемо място в листата на формацията от софийския 25-ти многомандатен избирателн район за парламентарния вот на 11 юли, остана шести по брой преференции, които не му достигнаха за влизане в парламента.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!