На снимката: Методи Лалов

Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на Демократична България в Столичния общински съвет. Налице са различия с „някои от политическите ми съдейственици“, заяви той в социалната мрежа Фейсбук.

Лалов подчертава, че ще продължи да работи в СОС като общински съветник за заявената програма на ДБ.

Решението е лично, но не по „лични причини“. Налице е „различия с някои от политическите ми съдейственици“, пише той.

Подчертава, че ще остане на поста си като общински съветник. Групата ни в СОС ще избере нов председател на свое заседание в следващите дни.

Борис Бонев: Това не е добра новина за София

Неразбирателството в групата на ДБ не е добра новина за София. То отслабва силата на опозицията и дава повод на ГЕРБ да разпространяват фалшивата тезата, че само те могат да управляват София.

 

Смятаме, че г-н Лалов допусна поредица от ненужни грешки. Той загуби време и енергия в агресивни и безпочвени атаки срещу съмишленици, при все че управлението на Фандъкова е това, което прави грешка след грешка, усвоявайки милиарди в процеса.

По думите му това е довело до прекъсване на диалога и редица пропуснати възможности за съвместни действия с много по-голям ефект

Въпросът за кадрите е ключов – на София са ѝ нужни лица с доказани действия за подобряване на живота в града и многогодишен фокус, за да я изведем от блатото на ГЕРБ. София и СОС не трябва да бъдат просто трамплин за политическо и кариерно израстване. Всички сме длъжни да извлечем поуки и да сме много по-отговорни на следващите избори в София!

Бонев е категоричен, че софиянци вече нямат време за и толеранс към грешки, непостоянство и политиканстване, а очакват конкретни, бързи и качествени решения за огромните проблеми. За тези неща е нужен широк фронт, обединен около способни и доказали се хора, екип от експерти и ясна програма и ангажименти.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук