АМ Тракия катастрофа
Снимката е илюстративна

Днес на извънреден брифинг директорът на Спешна помощ-София д-р Георги Гелев посочи, че екипът на бърза помощ се е отзовал на 5-тата минута от получаването на сигнала за катастрофата, за да окаже помощ на пострадалия.

Брифингът вероятно е предизвикан от излязлата информация, че екипът на бърза помощ се е забавил, което в случая може да се е оказало фатално.

„Подаден ни е сигнала в 18.16 ч. Диктуван е в 18.19 ч. Екипът е бил на място в 18.23 ч. За 5 мин. екипът е заварил мъж по гръб, на който хора са му оказвали помощ. Цветков е заварен в кома“., посочи др. Гелев.

„При пристигането – изключително бързо са пристигнали – за 5 минути, заварили са на платното мъж по гръб, на който близки или граждани – не е ясно какви са били, са му оказвали първа помощ. Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Заварен е в кома, предприети са веднага действия по оказване на първа помощ, след няколко минути е вкаран в линейката, където са продължили да му оказват помощ. Включен е на монитор, имал е единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват, но на практика не са могли да му намерят вена за апликация на медикаменти. След неколкократен опит за интубация – неуспешен, заради многото кръв, са тръгнали към Пирогов. На практика всичко е приключило в 18.45 ч.“, допълни Гелев.

Неясно остава обаче защо и как обаждането в Бърза помощ е постъпило цели 13 минути след инцидента, след като на мястото е имало десетки свидетели, както се видя от видео от охранитена камера, записала момента на удара.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук