Диана Митева
На снимката: Илияна Йотова награждава Диана Митева

За изграденото доверие на акционерите, на нейните колеги, както в банката, така и в сектора като цяло, редакцията на „БАНКЕРЪ” отличи с приза „Банкер на годината” изпълнителния директор и ръководител на направление „Банкиране на дребно“ в Банка ДСК и председател на Асоциацията на банките в България Диана Митева.

Призът бе връчен от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

 „Признавам, че много ми хареса една ваша мисъл, която изцяло споделям, че една банка се развива много добре и успява, когато в нея работят истински професионалисти, но банката е още по-успешна, когато тези професионалисти са много добри в изкуството на човешките отношения. Защото само разбирателство, добри отношения между хората и професионализъм са залогът и потенциалът за успех“, заяви вицепрезидентът.

От своя страна Диана Митева отговори:

„Изключително съм развълнувана да приема тази награда! Доверието е това, което ни е водело винаги в отношенията с нашите колеги. Благодаря на страхотния екип на Банка ДСК, с който работим усилено, за да бъдем най-сигурният и предпочитан партньор от страна на нашите клиенти. Ще продължим да работим за доброто име на банката като фактор за заслуженото доверие и стабилност във финансовата сфера.“

„От екипа изисквам това, което изисквам и от себе си – непримиримост към второто място“, каза още Митева.

Това е трето отличие за изпълнителния директор на Банка ДСК, която бе удостоена с престижната награда през 2009 и 2017 г.

Тя е носител и на престижната унгарска награда „Андраш Фай“, лауреат е на авторитетната награда за банково управление „Атанас Буров“, както и кавалер на Националния орден за заслуги на Франция.

Под нейно ръководство се извършват редица успешни, мащабни проекти в Банка ДСК, сред които „Частно банкиране“ и Retail Bank of the Future, както и интеграцията на Експресбанк с Банка ДСК през месец май миналата година.

Наградите „Банкер на годината“ се организират за двадесет и осми път от специализираното финансово издание „БАНКЕРЪ“ и отличават най-успешните мениджъри на финансови институции за забележителни ръководни умения и постигнати добри финансови резултати през изминалата година.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук