Мая Манолова

Гражданската платформа „Изправи се.бг! Ние идваме!“ категорично и безусловно ще подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат. Това обяви Андрей Вълчев, национален координатор на платформата и водач на листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън“ във Врачански избирателен район.

Той уточни, че решението е взето единодушно на национална среща на областните координатори на платформата в почивните дни. Координаторите отправят призив към всички членове на мрежата и симпатизанти да се включат активно както в кампанията за президентските избори, така и в самите избори.

„Президентът Румен Радев за нас е в основата на започналата промяна, която продължава – днес положиха клетва народните представители от 46-тия парламент“, отбеляза Вълчев.

Според него пред политическата класа предстоят сериозни предизвикателства, която дано е научила уроците, дадени й на последните избори от българските граждани чрез избирателната активност и чрез състава на народното представителство. Затова за гражданската платформа „„Изправи се.бг! Ние идваме!“ е важно да бъде запазена президентската институция и Румен Радев да е начело на тази институция.

„Видя се, че това е институцията, която е отворена към гражданите, към диалог, към подкрепа – ясна, принципна, последователна“, подчерта Андрей Вълчев. Той уточни, че заявяват подкрепата си предварително, за да не бъдат обвинени в „тънки сметки“ и в опит да се възползват от авторитета на президента.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!