ВВС, изтребители
МиГ-29

Изтребители от Израел, САЩ, Швеция или Франция може да пазят българското небе до пристигането на новите F-16. До тези държави са изпратени запитвания, това каза днес началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който присъстваше на откриването на академичната година във Военната академия „Г.С. Раковски“.

„Ние работим по всички опции, както продължаваме летателната годност на самолетите МиГ-29, така и в случай на невъзможност да осигурим достатъчно летателен ресурс, да имаме друга опция, друг вариант. Говорим с няколко държави, но в настоящия момент сме в процес на преговори. Изпратили сме писма, започваме разговори и с Израел, и с Франция, и с Швеция и със Съединените щати, всички възможни опции“, каза той.

В първите си дни новият политически кабинет на Министерството на отбраната разговаря с Полша за ремонт на българските МиГ-29. Вижте повече.

В много напреднала фаза са и преговорите за придобиване на подводници, една или две, от Италия, стана ясно от думите му. „Предстои да бъдат уточнени параметрите на техническо ниво“, посочи началникът на отбраната.

„Армията е разположила 350 военнослужещи на границата. Има готовност, ако МВР поиска допълнителни сили и средства да реагира“, каза още адмирал Ефтимов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук