Борисов е викнат за разпит
Бойко Борисов

На днешното, последно за годината правителствено заседание бе разисквана и водната криза в Перник. Проблемите с управлението на водния ресурс там и по други места са довели до идеята, представена от премиера Борисов, всички ВиК в страната да се обединят в едно държавно дружество.

„Опъваме нов магистрален водопровод, с датчици по него, в Перник. Същите проблеми има по Плевен, по Шумен, по Добрич – къде ли не? Мислим да обединим всички ВиК из страната в едно държавно дружество“ – съобщи премиерът.

Той акцентира върху направените пропуски и бездействието във връзка с водната криза:

„Водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 година и тръбите и са безобразно състояние. Вчера ходих да гледам. Тръбите са толкова изгнили, че в момента, в който влезе налягането, веднага ги пробива. Най-ефективно и бързо и няма да харчим залудо ресурс, до този нов магистрален водопровод – държавната компания да отиде там и максимално бързо да изтеглим нов водопровод, за да намалим загубите. Там по него вече няма да може, защото сме монтирали датчици да следим налягането, да се краде или злоупотребява. Пропуснато е златно време.“

Според него с нов магистрален водопровод ще се намалят загубите на вода и няма да се злоупотребява. По думите му вината за кризата може да се търси във всеки, участвал в досегашното управление в Перник.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук