Мила Кунис и Аштън Кътчър

Да си милионер или милиардер, особено ако си работил цял живот за това, обикновено изисква сериозна финансова дисциплина, както и елементарни финансови познания. И въпреки че супер богатите хора могат да се глезят със скъпи придобивки, почивки или коли, някои от тях предпочитат да живеят по-пестеливо. Ето няколко примера:

Кристен Бел пазарува с купони

Звездата от „Замръзналото кралство” притежава 20 милиона долара в банковата си сметка. Въпреки това обаче тя предпочита да пазарува по-пестеливо.

 

Кристен Бел
на снимката: Кристен Бел

„Почти винаги използвам купони..Най-хубаво е, когато има 20% намаление. Така можеш да спестиш доста пари”, споделя Бел.

Уорън Бъфет инвестира

Милиардерът Уорън Бъфет не е привърженик на активната търговия с акции.

„Когато притежаваш акции на успешен бизнес, с успешен мениджмънт, можеш да ги държиш доста дълго време. Аз съм противник на бързото продаване на печеливши активи, само и само за да спечелиш пари”.

Уорън Бъфет
на снимката: Уорън Бъфет

Сара Мишел Гелар премисля добре покупките си

Актрисата е доказала своя талант не в един или два филма. И заслужено притежава значително богатство. Едно от нейните правила обаче е никога да не пазаруваш импулсивно.

Сара Мишел Гелар
на снимката: Сара Мишел Гелар

„Не обичам големите покупки. Дори преди да си купя скъпо кожено палто, преспивам няколко дни”.

Бионсе смята, че жената трябва да е независима

Бионсе не само пее за това, че жените трябва да са независими. Тя вярва в това. И въпреки че е омъжена за един от най-богатите рапъри в света, тя е супер успешна и богата. Една от максимите, в които Бионсе вярва е, че жените трябва да са финансово независими.

Destiny’s Child
на снимката: Бионсе

„Равенството е мит. И по някаква причина всички приемат за нормално жените да не изкарват толкова пари, колкото мъжете. Аз не го разбирам. Защо трябва да сме на задната седалка. Наистина вярвам, че жените трябва да са финансово независими. И нека си го признаем – мъжете използват парите, за да контролират жените.”

Аштън Кътчър също е привърженик на инвестициите

Актьорът и капиталист Аштън Кътчър има една проста стратегия – избирай си правилно инвестициите.

Аштън Кътчър

„Влагайте парите си в неща, от които разбирате. Ако пиете бира, сигурно знаете кои са най-добрите марки. Моят съвет е винаги да инвестирате в неща, от които разбирате.”

Опра Уинфри съветва каква работа да си намерите

Телевизионната звезда притежава огромно богатство – 3,5 млрд. долара. Но всъщност животът й далеч не е бил толкова бляскав. Работила е какво ли не, включително и като детегледачка. Но никога не е харесвала работата си.

Опра Уинфри
на снимката: телевизионната звезда Опра Уинфри

Първата работа, която наистина й е доставила удоволствие, е била като радио водещ.

„Щях да я работя и за без пари. И тогава разбрах, че парите не са най-важното нещо. Разбрах, че няма значение каква е работата ми, стига да я обичам. Когато работех в радиото, ходих всеки ден с желание и усмивка.”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!